Een tikkeltje eigenwijs

Sphinx Zuid wordt gebouwd in het Sphinxkwartier in Maastricht, ter hoogte van de Maagdendries / Achter de Barakken. Door de verlegging van het Noorderbrugtracé is dit gebied, van oudsher industrieel terrein, verbonden met de binnenstad van Maastricht. Dit heeft gezorgd voor een kettingreactie van creatieve vernieuwing, originele bestemmingen voor monumentale gebouwen en kunstzinnige levendigheid. Het Sphinxkwartier wordt ook wel ongepolijst en eigenwijs genoemd. Industrieel erfgoed, een robuust park en urban design wisselen elkaar af. Een enerverend woongebied voor de hipster van alle leeftijden. Of je nu een bakfiets vol kinderen hebt, gaat samenwonen met je espressoapparaat en je werk, of gewoon op zoek bent naar een verfrissende woonomgeving: je voelt je thuis in Sphinx Zuid.

Voorzieningen

De levendigheid van het Sphinxkwartier vertaalt zich ook naar een hoog voorzieningenniveau. Restaurants, bijzondere lunchcafé's, een bioscoop, diverse interieurwinkels en bouwmarkten bevinden zich allemaal vlakbij je huis. Erg handig als je gaat verhuizen natuurlijk! Maar ook daarna, als je gewoon zelf gaat koken in je luxe keuken, kun je goed uit de voeten. Op fietsafstand vind je een Albert Heijn, een Jumbo en een Coop. De wat avontuurlijkere koks kunnen zich uitleven bij Amazing Oriental of Persia. Verder kun je gebruik maken van de uitgebreide voorzieningen die Maastricht te bieden heeft waaronder huisartsen, een academisch ziekenhuis en een prachtige binnenstad met uitgebreid winkelaanbod. De dichtstbijzijnde basisschool ligt op 500 meter afstand van Sphinx Zuid, en binnen fietsafstand vind je meerdere kindcentra, die ook dagopvang, peuteropvang en BSO aanbieden.

Voor op je bucketlist

– hotspots in het Sphinxkwartier –

In het Sphinxkwartier heeft ieder gebouw en iedere plek zijn eigen historie, bestemming en bijzondere toekomstplannen. En in de meeste gevallen ook zijn eigen website. Hieronder op de kaart zie je een aantal bijzondere plekken in de directe omgeving van Sphinx Zuid. Klik erop voor een korte samenvatting en een link naar de website.

Frontenpark - Lage fronten
Samen met de hoge fronten vormt dit nu het Frontenpark. Ruig, robuust en vol historie. Met monumenten en vestingswerken.
Lees meer h
Sphinx Zuid
Projectlocatie Sphinx Zuid
't Bassin
Kunstzinnige verrassingen. Culinaire ontdekkingen. Bootje varen, kunst kopen, hapje eten. Het kan allemaal in 't Bassin, het geheim stukje Berlijn in Maastricht.
Lees meer h
Frontenpark - Hoge fronten
Samen met de Lage fronten vormt dit het nieuwe Frontenpark. De achtertuin van het Sphinxkwartier. Met ruimte voor flora, fauna, cultureel erfgoed en evenementen.
Lees meer h
Boekhandel Dominicanen
Prachtige boekhandel in een eeuwenoude kerk. Met je neus in de boeken of een lekkere cappuccino.
Naar de website h
Sint Servaasbrug
Fotogenieke brug, misschien wel de oudste van Nederland. Autovrij: heerlijk wandelen met mooi uitzicht over de Maas.
Station Maastricht
Lekker met de trein naar je bestemming in Nederland, Duitsland of België

Sphinx vanuit de lucht

Met een drone werden deze mooie beelden van Sphinx en de omgeving gemaakt. De beelden zijn van 2019, de bouw van Recamier is daardoor nog niet zichtbaar op de beelden.