Elegant wonen op een plek met historie

Recamier is onderdeel van het nieuwbouwproject Sphinx Zuid, een moderne woonomgeving in het Sphinxkwartier. Waar vroeger aardewerk geproduceerd werd in robuuste fabrieken van De Koninklijke Sphinx, ontstaat nu een geheel nieuwe woonomgeving. Robuust, eigenwijs en modern. Maar de oplettende kijker ziet dat het verleden is meegenomen als inspiratie. In de architectuur zijn bijvoorbeeld heel subtiel elementen verwerkt die terugverwijzen naar het industriële verleden van het gebied. En ook in de naamgeving van de gebouwen zie je deze link terug, ze zijn namelijk allemaal vernoemd naar een servies van de Sphinx. Zo is Recamier de naam van een elegante serviesserie van Sphinx die door kunstenaar Edmond Bellefroid werd ontworpen. Het appartementencomplex doet zijn naam eer aan, want met de elegante architectuur en de bijzondere gemêleerde gevelkleur is het een mooi gebouw om te zien. Wil je weten hoe het is om in het Sphinxkwartier te wonen? Studio Perspectiv maakte een vierdelige miniserie over dit onderwerp. Je kunt de video's terugkijken op hun Facebookpagina.
Ik wil de miniserie zien!

SITUATIESCHETS

Recamier
69 huurappartementen met een comfortabele badkamer, complete keuken en eigen balkon of terras.

Duurzaam wonen

Een duurzame woning is helemaal van nu. Hiermee heb je lage energielasten, een comfortabel woonklimaat en lever je een bijdrage aan de dag van morgen: alleen maar voordelen dus! Ook in Recamier kies je voor een duurzaam appartement. Zo heb je geen gasaansluiting meer nodig, omdat de woning wordt verwarmd middels een aansluiting op de stadsverwarming en je in je keuken een moderne inductiekookplaat hebt. Daarnaast is de woning zeer goed geïsoleerd en voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Dit zorgt voor een stabiele en comfortabele temperatuur in je woning.

Biodiversiteit en zonnestralen

Recamier krijgt een groen dak, in de vorm van een mossedum dak. Dit brengt vele voordelen met zich mee, en niet alleen voor jou als huurder maar ook voor vogels, vlinders en nuttige insecten. Het groene dak vormt ook een goed team met de zonnepanelen op het dak, want door de temperatuur regulerende eigenschappen van het groen dak kunnen de zonnepanelen beter presteren. Het groen dak draagt bij aan een betere luchtkwaliteit, een mooier uitzicht vanuit gebouwen in de omgeving en is een welkome aanvulling op de leefomgeving van diverse dieren. Vogels, vlinders, bijen en andere nuttige insecten voelen zich hier welkom, net als in de binnentuin. In de gevels zijn kasten geplaatst voor zwarte roodstaarten, een bijzonder vogeltje met -niet verrassend- een rode staart.

Binnentuin

In het midden van het gebouw is een charmante groene doorloop gerealiseerd, met aan weerszijden een groene heg en beplanting. Er staat ook een insectenhotel en diverse bloeiende bomen. Zo draagt de binnentuin niet alleen bij aan een fijne woonomgeving voor jou als huurder, maar ook voor bijen en andere nuttige insecten. Staat jouw appartement aan de binnentuin, dan geniet je van een groen uitzicht vanuit je appartement en je balkon. Op de afbeelding hiernaast zie je een artist impressie van de binnentuin. Details in beplanting en inrichting kunnen afwijken, er kunnen daarom geen rechten aan worden ontleend.

Het gemak van huren

Een huurwoning geeft zekerheid en flexibiliteit. Je hebt geen onverwachte kosten aan groot onderhoud. Je hoeft niet te investeren in een nieuwe keuken of badkamer. En je woont in een duurzame woning, zonder daar zelf kosten voor te maken. Vaste maandlasten, lekker overzichtelijk dus! Het risico van waardevermindering, financiering en rentewijzigingen liggen bij de verhuurder. En gaat er eens iets stuk? Dan staan wij voor je klaar om het te repareren. Wil je graag flexibiliteit? Ook dan past huren goed bij jou. Je hebt een huurovereenkomst van minimaal 1 jaar, die daarna opzegbaar is per de eerste van de volgende maand + 1 maand opzegtermijn. Heb je nu een eigen woning en wil je zorgeloos wonen en meer genieten? Het vrijgekomen vermogen uit de verkoop van je woning geeft veel mogelijkheden. Een mooie reis, minder werken, vaker uit eten of van je hobby je werk maken? Hoe je je geld ook besteedt, in Sphinx Zuid – Recamier woon je in een bruisende moderne wijk waar je ontspannen thuiskomt.